advertise-leizer-beauty-ad

در هنگام بروز کرونا چه باید کرد؟ تجربه های عملی یک درگیر بیماری کرونا

راهنمای عملی کرونا – تجربه بیماری کرونای نوع دلتا

آنچه در این نوشتار به آن خواهیم پرداخت، بایدها و نبایدهایی است که باید در زمان وقوع بیماری کرونا مورد نظر قرار گیرد. این مطلب برگرفته از تجارب شخصی یکی از بیمارانی است که به کرونا مبتلا شده است:

شروع کرونا در خانواده من با ابتلای فرزند 7 ساله ام به نوع جدید این بیماری که به کرونای نوع دلتا مشهور است، آغاز شد.

فرزندم در ابتدا به صورت پراکنده گلودرد داشت و بیشتر در هنگام شب سرفه می کرد. بعد از سه روز علائم ضعف بدنی در وی آشکار شد. اما پزشک معالج بیماری او را سرماخوردگی تشخیص داد و او را مورد درمان دارویی مشابه سرماخوردگی قرار داد که موثر بود . بعد از پنج روز از شروع ابتلا، بیماری وی به کلی مرتفع شد.

بیماری کرونا نوع دلتا
بیماری کرونا نوع دلتا

کرونای نوع دلتا بلای جان خانواده ها

من نیز به دلیل ارتباط زیاد با فرزندم بعد از سه روز به بیماری مشابهی مبتلا شدم. در دو روز اول به صورت پراکنده گلودرد داشتم که با قرقره کردن آب نمک کاملا بهبود می یافت. در روز سوم آبریزش شدید چشم و بینی پیدا کردم . در روز چهارم به دکتر مراجعه کردم که پزشک نیز بیماری من را سرماخوردگی تشخیص داد.

با این وجود چهار روز بعد کاملا  بهبودی خود را بازیافتم. طی این مدت فقط یک بار تب تا 39 درجه داشتم که با استامینوفن رفع شد. در این مدت دم نوش های گیاهی و غذاهای مقوی استفاده کردم که در کنار داروهای سرماخوردگی کاملا موثر بود.

طی مدت بیماری من، یعنی از شروع روز چهارم، همسرم به علائم کرونای سخت تری مبتلا شد. تب و سستی بدن، درد شدید در ناحیه ستون فقرات و کهیر در ناحیه بالای سینه و پشت گردن و خارش ها و حساسیت های شدید پوستی از علائم کرونای وی بود.

با مثبت شدن تست pcr وی در مرکز بهداشتی نزدیک منزلمان متوجه شدیم که او واقعا به کرونا مبتلاست و این تازه شروع داستان بود…

شروع علائم بیماری کرونا

یکهفته بعد از شروع علائم اولیه بیمارم، یعنی در زمانی که به ظاهر سلامتی خود را بازیافته بودم به کرونایی با علائم همسرم مبتلا شدم.

روز اول با حالت تهوع و درد در ناحیه لگن و ضعف و بی حالی همراه بود. در روزهای بعد تب مداوم که کمتر از 38 درجه بالاتر می رفت . چند باری با لرز همراه شد، به همراه لگن درد و کمر درد و ضعف و حساسیت شدید پوستی (بدون علامت خارجی بر روی پوست) در ناحیه پهلوها و ریشه ی موهایم ظاهر شد.

بیماری کرونا نوع دلتا
بیماری کرونا نوع دلتا

طی این مدت حس بویاییم به شدت تحریک شده و از هر گونه بویی به ویژه بوی غذا دوری می کردم و به همان نسبت امکان غذا خوردن هم نداشتم.

بعد از چهار روز به توصیه یکی از دوستانم سی تی اسکن ریه دادم. در ابتدا با ویزیت دکتر مشخص شد که اکسیژن خونم روی 89 است .(معمولا اکسیژن خون زیر 93 نیاز به بستری دارد.) که همین موضوع باعث نگرانی پزشک شد. اما با توجه به ضعف بدنی و اینکه مدتی بود غذا نمی خوردم. امکان داشت که این عامل در ادامه ضعف بدنیم باشد. به همین دلیل دکتر توصیه کرد در صورتی که تست ریه بلااشکال داشته باشم، حتما از سرم استفاده کنم.

تب و لرز در بدن نشانه چیست ؟

در سی تی اسکن سینه مشخص شده که حدود 40 درصد از ریه ام به صورت پراکنده و در یک لوپ دچار عفونت شده است.

در حالی که هیچ علامتی مبنی بر سرفه یا تنگی نفس نداشتم. اما بعدها فهمیدم که تب و لرز و اصولا تب مداوم علامت عفونت در بدن است . در اسرع وقت باید برای تشخیص علت و درمان آن به پزشک مراجعه کرد.

بعد از آن به بیمارستان مسیح دانشوری مراجعه کردیم و با وجود سه ساعتی معطلی در صف های طولانی انتظار و پذیرش بیمار و در محوطه بیمارستان زیر تیغ آفتاب، بالاخره مورد ویزیت پزشک قرار گرفتیم . به توصیه او قرار شد تنها از داروهای تزریقی رمدیسیور استفاده کنیم.

این دارو بسیار کمیاب بوده و تنها برخی از داروخانه ها نظیر داروخانه های هلال احمر و سیزده آبان آن را عرضه می کردند . برای تهیه آن باید اول صبح در نوبت بود تا شاید سهمیه آن روز را بتوان دریافت کرد.

اسامی داروخانه هایی که رمدیسیور عرضه می کنند را اینجا بخوانید…

بیماری کرونا نوع دلتا
بیماری کرونا نوع دلتا

شرایط نگهدای داروی رمدیسیور

نکته قابل توجه درباره این دارو این است که نباید بیشتر از یک ساعت در دمای محیط قرار گیرد. یعنی پس از دریافت آن از داروخانه باید سریعا آن را در یخچال قرار داد . چنانچه زمان تزریق دارو طول بکشد. باید حتما آن را در ظرفی حاوی یخ قرار داده . به مراکز تزریق که عمدتا مراکز بیمارستانی مختص بیماری های عفونی است منتقل کرد.

این دارو در 6 ویال با 5 نوبت تزریقی ارائه می شود . در روز اول 2 ویال به صورت سرم تزریق می شود.

معمولا در روز اول زمان تقریبی تزریق حدود 1.5 تا 2 ساعت بوده . در روزهای بعد این مدت به 45 دقیقه کاهش می یابد.

در کنار این دارو، یک آمپول ضد انعقاد خون در ناحیه دست یا دور ناف تزریق می شود.

در روز دوم تزریق کم کم حالم بهتر شد و میل به غذا را مجددا در خود احساس کردم.

در پایان روز پنجم تزریق، به طور کامل به روال قبل از کرونا بازگشتم. اما هنوز امکان پیاده روی نداشتم و زود خسته می شدم. اما این عدم توانایی در هفته بعد از آن که با استراحت همراه بود، کاملا جبران شد.

در پایان لازم است این نکات را درباره بیماری کووید 19 به خاطر داشته باشید.

این نکات را به صورت تجربی و در حین بیماری خود کسب کردم:

1-      در صورت تب بیشتر از دو روز یا وقوع تب و لرز، حتی اگر مشکل تنفسی یا سرفه هم نداشته باشید، حتما برای اسکن ریه مراجعه کنید.

2-      در بیماران کرونایی لازم است اکسیژن خون به صورت روزانه چک شود و اگر این عدد کمتر از 93 بود باید با پزشک مشورت شود.

3-      برای کرونا همانطور که گفته شد، هیچ درمانی وجود ندارد؛ نسخه پزشکان برای ما تنها مولتی ویتامین و ویتامین دی روزانه 1000 و زینک بود.

4-      در کرونا تغذیه نقش راهبردی دارد؛ لطفا در شیوع کرونا رژیم نگیرید و از سبزیجات تازه و میوه جات غافل نشوید.

5-      کرونا واقعا با افسردگی ارتباط دارد و در صورتی که شما قبل از بروز آن دچار مشکلات روحی باشید، آن را تشدید می کند. (در مورد من به صورت حس پوچی و بلاتکلیفی در مورد زندگی و آینده بروز کرد) .اما پس از رفع کامل آن روحیه شما مثل قبل خواهد شد.

6-      اینکه گفته می شود در زمان کرونا نباید لبنیات خورد به نظر من غلط است. من طی سه هفته به طور کامل از شیرینی جات متنفر شدم . پنج روز دوم بیماریم که با تزریق رمدیسیور همراه بود .به نحو شگفت آوری به سمت خوراکی های شور نظیر دوغ و پفک و پنیر لیقوان جذب شدم. البته این موضوع موقتی بود و بعد از تزریق به حالت نرمال بازگشتم.


اسامی داروخانه هایی که رمدیسیور و اکسیرال  (داروهای تزریقی کرونا )عرضه می کنند را اینجا بخوانید…

مطالب بیشتر : اطلاعات کامل کرونای نوع دلتا در ویکیپدیا


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا