advertise-lerning-painting-ad
وبلاگ

سیل ویرانگر ناگهانی تمام کشور را فرا گرفت – ویدیوها و تصاویر سیل در ایران مرداد ماه 1401

ورود سامانه بارشی Monsoon و سیل در ایران

مونسون (Monsoon) برگرفته از واژه موسم از زبان عربی به معنای فصل است (نامی برای بادهای فصلی). تعریف سنتی مونسون تابستانه هند به بارش ماه های ژوئن، جولای، آگوست و سپتامبر گفته می شود.سامانه بارشی «مونسون» در جنوب ایران فعال شده .و براساس پیش‌بینی‌ها شدت بارش‌ها آنچنان است که احتمالی جاری شدن سیل و بروز خسارت دور از انتظار نیست. استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان برای مقابله با بحران به حالت آماده باش درآمده‌اند. سازمان هواشناسی: از روز دوشنبه ۳ مرداد فعالیت سامانه بارشی مونسون در جنوب کشور تشدید می‌شود.

سامانه بارشی مونسون پوشش ابرها در نیمی از ایران 5 مرداد
سامانه بارشی مونسون پوشش ابرها در نیمی از ایران 5 مرداد
سامانه بارشی مونسون پوشش ابرها در نیمی از ایران 4 مرداد
سامانه بارشی مونسون پوشش ابرها در نیمی از ایران 4 مرداد

عکس ها و ویدیوهای سیل بزرگ فلات ایران

1- سیل در جاده دماوند

 

2- سیل در قیطریه تهران

3- سیل در خیابان ولیعصر

 

4- سیل در شیراز

5- سیل در الیگودرز لرستان

6- سیل در امامزاده داوود

سیل در ایران - امام زاده داوود
سیل در ایران – امام زاده داوود

7- استهبان فارس اولین قربیانی سیل مونسون

سیل در ایران - سیل استهبان
سیل در ایران – سیل استهبان

8- از بین رفتن آثار تاریخی در شهر تفت یزد

سیل در ایران - سیل یزد
سیل در ایران – سیل یزد

آیا سیل اخیر باعث تاثیرات مثبتی شده است ؟

سیل در ایران - تالاب گاو خونی پس از سیل
سیل در ایران – تالاب گاو خونی پس از سیل

تاثیر گرمایش زمین بر فلات ایران

با گرمایش زمین باران های سیل آسا روند طبیعی بارش ها خواهد بود. و در برابر آن بارش برف در آینده کم ویا محو شده و سرزمین های نیمه خشک و کوهستانی که بیشتر آب سالانه از آب شدن برف ها در بلندیها وکوه ها تامین میشود .اکنون با باران های رگباری وسیل آسا در کوهستان ها روبرو شده وسیلاب ناشی از آن پس از تخریب مسیر از دسترس خارج میشود .برای همین باید باهم توان باابخیزداری هوشمند همراه باجنگل کاری مناسب سیلاب را به آبخوان هدایت نمود .بهترین نمونه سرزمینی فلات ایران زمین یا ایران و افغانستان است که کوهستانی نیمه خشک بوده. و از بارشهای سنگین برف همچون گذشته خبری نیست و فلاتی نزدیک به اقیانوس هند که با گرمایش بیشتر زمین اثر مونسون هم شدیدتر خواهد بود.

سیل در ایران
سیل در ایران

در هفته‌ای که گذشت شاهد وقوع سیل در بسیاری از شهرهای ایران بودیم. شدیدترین آن‌ها وقوع سیل در استهبان فارس در اول مرداد بود. که متاسفانه در این حادثه ۲۲ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. این بارش‌ها در بسیاری از مناطق ایران از جمله کرمان ادامه پیدا کرد .و سبب مسدود شدن محورهای مواصلاتی و آسیب به زیرساخت‌ها شد .اما خوشبختانه در مناطق دیگر تلفات جانی گزارش نشد. در روزهای گذشته سازمان هواشناسی کشور درباره وقوع سیل در کشور هشدار نارنجی‌ رنگ اعلام کرد.و از مردم خواست از نزدیک شدن به مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی جداً خودداری کنند.

سیل در ایران
سیل در ایران

وقایع سیل از 5 مرداد تا 10 مرداد 1401

چهارشنبه ۵ مرداد سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از بالا آمدن آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان‌آب در مسیل‌ها در استان تهران خبر داد. و پیرو این خبر حامد یزدی مهر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران از مردم خواست در این روزها از نزدیک شدن به رودخانه‌ها و مسیل‌ها جداً خودداری کنند.

طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی اواخر شامگاه چهارشنبه و بامداد  پنج‌شنبه (۶ مرداد) شاهد بارش شدید باران در نقاط مختلف استان تهران بودیم. منطقه کن امامزاده داود و شهرستان‌های پردیس، دماوند، شمیرانات، ملارد و پاکدشت نیز دچار سیلاب و آبگرفتگی شدید شدند.

با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی کشور مبنی‌بر احتمال بالا آمدن رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب در مسیل‌ها و احتمال برخورد صاعقه تا روز دوشنبه (۱۰ مرداد)، جمعیت هلال‌احمر عصر امروز با ارسال پیامکی از هموطنان خواست از حضور و قرار گرفتن در حریم رودخانه‌ها، مسیل‌ها و نقاط کوهستانی پرهیز کنند.

سیل در ایران
سیل در ایران

هشدار ها را جدی بگیرید

در تصاویر و فیلم‌هایی که در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شد نکته‌ای به چشم می‌آمد که نباید به‌ راحتی از کنار آن گذشت و آن نحوه برخورد مردم با حوادثی از این دست است. این‌که هشدارها را جدی نمی‌گیرند و با سهل‌انگاری جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازند. شاید دلیل اصلی این امر ناآگاهی و نبود آموزش‌های لازم است. بسیاری از مردم بر این باورند وقوع سیل در این فصل سال ممکن نیست و به همین دلیل هشدارها را جدی نگرفته و در مسیل‌ها اتراق کردند و با این سهل‌انگاری جانشان را از دست دادند یا متحمل خسارت شدند.

در فصل تابستان معمولا ایران خشک است، اما نباید فراموش کنیم در فصل گرم سال هم وقتی شرایط مساعد باشد.از طرف جنوب شرقی یعنی از اقیانوس هند رطوبت به ایران می‌رسد و باران رخ می‌دهد. رطوبتی که از اقیانوس هند می‌آید بسیار زیاد است و هوا هم گرم است در نتیجه اگر بارشی در تابستان رخ دهد.بارش‌هایی شدید و سنگین خواهد بود.

آب گرفتگی در خیابان های تهران

آبگرفتگی در تهران
آبگرفتگی در تهران

این پدیده کم اتفاق می‌افتد اما هرچند سال یک بار روی می‌دهد.مثل بارش‌هایی که در مرداد سال ۱۳۶۶ در تهران رخ داد و منجر به وقوع سیل هولناکی شد. امسال هم همان شرایط تابستان ۱۳۶۶ در حال وقوع است. سامانه‌ای که این بارش‌ها را ایجاد می‌کند ار اقیانوس هند آمده و شرایط اتمسفر ایران آماده شده است. یعنی این‌که معمولا در تابستان‌ها در بالای ایران سامانه پرفشاری وجود دارد که نمی‌گذارد هوا صعود کند . ولی الان آن سامانه پرفشار عقب‌نشینی کرده و به طرف عربستان رفته است .درنتیجه هوای گرم و مرطوب موسمی وارد ایران شده است .

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد تا تهران هم نفوذ کرد و موجب وقوع سیل شد علاوه بر تهران به قم هم رسیده است . اما پیش‌بینی می‌شود از دامنه البرز عبور نکند و متوقف شود .این پدیده بارها در کشور ما رخ داده است. منتها پدیده هرساله نیست و چون مردم و حتی مدیریت کشور هم به این اتفاق عادت ندارند.پس آمادگی لازم را هم ندارند و درنتیجه با این اتفاق‌ها روبه‌رو می‌شویم. دلیل این‌که این بارش‌ها به سیل منجر می‌شود این است که سال‌ها در کشور ما خشکسالی بوده است .

سیل در روستاهای اطراف تهران
سیل در روستاهای اطراف تهران

پوشش گیاهی مناسبی نداریم و خاک خشک است و آب این باران‌ها به‌ سرعت جاری می‌شود و باعث وقوع حوادثی می‌شود که در چند روز گذشته در جنوب کشور شاهد بودیم و از دیشب هم در تهران. او افزود: پوشش گیاهی مناسب بارانی که می‌بارد را نگه می‌دارد و باعث می‌شود مقدار زیادی از این باران در خاک نفوذ کند. به همین دلیل است که در جنگل‌ها خیلی کم سیل رخ می‌دهد. چون پوشش گیاهی جلوی جاری شدن آب را می‌گیرد. اما الان مخصوصا در نواحی جنوبی چون پوشش گیاهی کم است بارش باران موجب جاری شدن سیل می‌شود.

 

مطالب مرتبط :

به اینیستاگرام و تلگرام ما بپیوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا