advertise-lerning-painting-ad
وبلاگ

معرفی میوه های تابستانی و شناخت تمامی خواص و ویژگی میوه های تابستانی

معرفی میوه های تابستانی  و استوایی (گرمسیری)

همه ما با میوه های تابستانی و تاحدودی خواص آن ها آشنایی داریم . فصل تابستان نیز مانند سایر فصل‌ها میوه‌های دوست‌داشتنی مخصوص خود را دارد. میوه های تابستانی سرشار از ویتامین ها و سایر مواد معدنی هستند‌. گنجاندن این میوه ها در رژیم غذایی کمکتان می‌کند که به فعالیت روزمره‌تان در فصل تابستان ادامه بدهید. در ادامه با انواع این میوه ها بیشتر آشنا شوید.

اما در رابطه با میوه گرمسیری , هر میوه ای است که توسط درخت بومی مناطق استوایی تولید می شود. مناطق گرمسیری به طور کلی به مناطق گرمسیری سرطان و مناطق گرمسیر برج جدی گفته می شوند و شرایط محیطی در آن بی نظیر است و زیستگاهی برای حیوانات و گیاهان فوق العاده متنوع ایجاد می کند. بسیاری از میوه های گرمسیری قرن ها توسط انسان ها استفاده می شده است و میوه های خاصی در سراسر جهان تقاضای زیادی دارند.

میوه های تابستانی و استوایی
میوه های تابستانی و استوایی

۱. متخصص گوارش در میوه‌ های تابستانی: زردآلو (Apricot)

زردآلو Apricot جزو میوه‌ های جذاب تابستانی است. برداشت زردآلو از اواخر بهار تا اوایل تابستان شروع می‌شود. زردآلوهای تازه و آبدار، بخاطر اینکه له و لورده نشوند، باید خیلی با وسواس حمل شوند. آن‌ها بخاطر وجود پوسته‌ی گوشت‌آلود؛ برای تهیه‌ی مربا، همینطور برای درست کردن کیک و تارت مناسب هستند.

مزایای زردآلو برای سلامتی بدن، به خاطر محتوای ارزشمند آن همچون ویتامین‌های A، C، K، E و نیاسین است. مواد دیگری مانند پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر در زردآلو یافت می‌شود. همچنین این میوه خوشمزه سرشار از فیبر غذایی است که می‌تواند برای بدن بسیار مفید باشد.


۲. ملکه زیبایی در میوه‌ های تابستانی: شاه توت (Blackberries)

شاه توت‌ (Blackberries)، ملکه میوه های تابستانی ، فصل رشد نسبتا کوتاهی دارند. آن‌ها اواسط تابستان می‌آیند و اواخر تابستان هم می‌روند. اما نگران نباشید که برای استفاده از آن‌ها در کل سال، در فریزر تر و تازه می‌مانند! شکل و شمایل زیبای شاه‌توت از یک طرف، عطر و طعم شیرینش از طرفی، این میوه را  آنقدر دلچسب ساخته، که فقط با دیدنش آب از دهان آدم راه میوفتد. این میوه‌ی رؤیایی، پای ثابت مربا، تارت، انواع کیک و اسموتی‌های لاکچری است.

شاتوت، منبع عالی از ویتامین c و آهن هستند و میزان خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر نظیر ویتامین k ، پتاسیم ، ویتامین E ،سیانیدین، آنتوسیانین ها  را هم دارند.


۳. عضو کمتر شناخته شده‌ی میوه‌ های تابستانی: بلوبری (Blueberries)

فصل تابستان، فصل زغال اخته‌ی آبی معروف به بلوبری (Blueberries) است. این توت‌های خوش رنگ و خوش فرم، بومی آمریکای شمالی هستند و فصل رشد آن از ماه مه تا اکتبر است. فقط سه الی چهار دانه بلو بری لازم است تا یک طعم فوق‌العاده متفاوت در کیک، مافین و پنکیک خود ایجاد کنید. بلوبری برای تزئین کیک یک ایده‌ی زیبا و لاکچری است.

دارای مقادیر قابل توجهی آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فیبر، فسفر، پروتئین، روی، سدیم ،فولات، چربی، کربوهیدرات، قند و ویتامین‌های C، K‌ و B6 است.‌


۴. پرطرفدارترین میوه‌ های تابستانی: طالبی (Cantaloupe)

پیدا کردن طالبی Cantaloupe کاملا رسیده و آبدار، چه برای فروشنده و چه برای خریدار، کار چندان آسانی نیست، چون اگر کاملا رسیده شوند سریعا باید مصرف شوند و گرنه به سرعت فاسد می‌شوند. طالبی را در فصل تابستان نباید فقط جزو میوه‌ها به حساب آورد، بلکه جزو خوردنی‌های واجب در فصل تابستان دانست. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی مناسب است و به شدت برای مقابله با گرمای تابستان مورد نیاز است. این میوه باید بصورت تازه سرو شود تا بتواند طعم و خاصیت واقعی خود را نشان دهد. خوردنی‌های خوشمزه‌ای می‌توان با این میوه تهیه کرد. کوکتل میوه، اسموتی خوشمزه و درست کردن فالوده طالبی از نمونه‌های خوردنی‌های تابستانی با این میوه‌ی لطیف است.

طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است و مملو از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA می‌شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد ولی 129 درصد نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می‌کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است. طالبی یکی از غنی‌ترین میوه‌های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین‌هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB۶،B۳،B۵ وB۱ است.


۵. محبوب‌ترین میوه‌ های تابستانی: گیلاس (Cherries)

گیلاس (Cherries) یکی دیگر از  اعضای مهم میوه‌ های تابستانی است. گیلاس‌های تک دانه و رسیده که در اواخر بهار آماده‌ی برداشت هستند و با آمدن تابستان در بازار میوه و تره بار پر می‌شوند و زودتر از به پایان رسیدن تابستان، رخت بر می‌بندند. گیلاس‌ها دسرهای خوش طعم و رنگ تابستان هستند. تابستان را بدون تست کردن کیک گیلاس از دست ندهید.

یلاس سرشار از ویتامین هاى ا – ب – د – و ث هست موادى مانند منیزیم – كلسیم و آهن زیاد دارد و كمى هم داراى سدیم و پتاسیم و روى و فسفر مى باشد. ترشى خون را پائین مى آورد . ادرار را زیاد مى كند و براى مبتلایان به نقرس – رماتیسم و مفاصل شراین و کارکرد منظم قلب بسیار مفید است.


۶. خوشمزه‌ترین میوه‌ های تابستانی: انجیر (Fig)

پیدا کردن انجیر تازه (Fig)، در میوه‌فروشی‌ها، همانند طالبی تازه، بخاطر بافت لطیفی که پیدا می‌کنند و حمل آن‌ها دشوار می‌شود، کار چندان راحتی نیست. یکسری از آن‌ها در یک دوره‌ی کوتاه، در اوایل تابستان خودنمایی می‌کنند و یکسری دیگر در اواخر تابستان آماده‌ی برداشت می‌شوند. انجیرها طعم و عطر منحصر به فردی دارند. شیرینی دلچسب آن تقریبا مشابه طعم عسل است. آنقدر خواص این گیاه قوی است که خشک شده‌ی آن نیز از نظر مواد معدنی و ویتامین‌ها دست کمی از انجیر تازه ندارد.

انجیر میوه مقوی ، مغذی و شیرینی است که در قرآن بنام آن قسم یاد شده است. انجیر همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های A و B1 و C1 می باشد.

میوه های تابستانی و استوایی - انجیر
میوه های تابستانی و استوایی – انجیر

۷. یکی از عجیب‌ترین‌ها در جمع میوه‌ های تابستانه: انگور فرنگی (Gooseberries)

انگور فرنگی (Gooseberries)، خارتوت یا گالش انگور، یک مدل کمتر شناخته شده از توت‌ها است. انگور فرنگی‌ها از آن میوه‌های ویژه‌ی تابستانی است که در اختیار تولید کنندگان خاصی قرار می‌گیرد. اگرچه ظاهرا شبیه به انگور است (بطوریکه در انواع قرمز و سبز نیز موجود است)، اما در واقع جزو خانواده‌ی توت‌ها است. آن‌ها ظاهری جذاب دارند و در طعم و عطر آن‌ها از شیرین تا ترش متغیر هستند. این میوه جالب از اواسط تابستان تا اواخر پاییز نیز در دسترس است.

طبع انگور فرنگی سرد و خشک است و از آن به شکل دم کرده، جوشانده و روغن می توان استفاده نمود.مزه ترش و معطر و خشک انگور فرنگی نشان از وجود مقادیر بالای ویتامین C و فعالیت آنتی اکسیدانی بالای آن است. انگور فرنگی سیاه (خارتوت) برای جلوگیری از سرماخوردگی و عفونت گلوی کودکان مفید است. میوه، آبمیوه و عصاره آن دارای فعالیت ضد التهابی و ضد ویروسی قوی است. همچنین از دیگر خواص انگور فرنگی خنک کننده، ملین و مسکن درد است.

از جمله خواص درمانی انگور فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد: ضد التهاب، ضد ویروس ، تسکین دهنده درد گلو ، بند آورنده خونریزی لثه ، درمان ورم لوزه ، درمان واریس.


۸. بهترین میوه‌ های تابستانی برای دیابتی‌ها: انگور (Grapes)

اگرچه به طور معمول می‌توان انواع انگور (Grapes) را در تمام طول سال، از میوه‌فروشی‌های مختلف پیدا کرد، اما بهترین‌های آن‌ها را، در فصل تابستان با برداشت انگور یاقوتی و سپس سایر مدل‌های پر طرفدار، می‌توان یافت. انگورها یکی از مهم‌ترین اعضای میوه‌های تابستانی هستند. آن‌ها، منبع غنی آنتی اکسیدان و پتاسیم هستند. انگور برای داشتن یک صبحانه تمام عیار کنار نان و پنیر یک ترکیب سالم و خوردنی است. البته برای درست کردن انواع کیک نیز گزینه‌ای منحصربه فرد است.

از مواد مغذی انگور می‌توان به ویتامین‌هایی چون ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و همچنین گیاه‌مغذی‌های فنول و پلی فنول اشاره کرد. گیاه‌مغذی‌ها بدن را در برابر انواع بیماری‌ها محفاظت می‌کنند. انگور حاوی مقادیر فراوانی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است. انگور حاوی فیبر رژیمی، کربوهیدرات سالم، آنتی‌اکسیدان و مقدار مناسبی از پروتئین است. فلاونوئیدهای موجود در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد می‌کاهد و جلوی سرعت روند پیری را می‌گیرد. میوه‌ی لذیذ انگور به‌دلیل وجود تمام این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا می‌کند.


۹. لاچکری – خوشمزه و پرطرفدارترین بین میوه‌ های تابستانی: انبه (Mango)

انبه (Mango) از آن میوه‌ هایی است که عطر و بویش، تابستانی بودن آن را فریاد می‌زند. انبه برای جلوگیری از گرمازدگی یک گیاه تمام عیار است. انرژی بخش و قوی! طعم شیرین این میوه برای تهیه‌ی اسموتی ارگانیک و سالم، بی‌نظیر ساخته است.

 میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.

میوه های تابستانی و استوایی - انبه
میوه های تابستانی و استوایی – انبه

۱۰. پرطرفدارترین میوه‌ های تابستانی: شلیل (Nectarine)

شلیل (Nectarine) با کمی ظاهر متفاوت، پوسته‌ی بدون پرز و گوشته‌ی سفت‌تر، مشابه هلو است. این میوه بخاطر طعم زیبا و ظاهر خوش رنگش از میوه‌ های محبوب تابستانی است. تقویت سیستم ایمنی و پاک کنندگی کلیه‌ها از خواص بارز میوه شلیل است. برای تهیه‌ی کیک و شیرینی شلیل میوه‌ی پر مصرفی است.

شلیل مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است. شلیل منبع عالی از بتا کاروتن، پتاسیم، ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند.


۱۱. محبوب‌ترین عضو میوه‌ های تابستانی: هلو (Peach‌)

هلو (Peach)، یکی از بهترین‌های میوه‌ های تابستانی است. به محض اینکه دمای هوا بالا می‌رود، شکوفه‌های درخت هلو رشد می‌کنند. هلو با طرفدارهای بیشمار، مدال برترین نوع میوه‌ی تابستانی را به خود اختصاص می‌دهد. هلو سرشار از آنتی اکسیدان است و برای جلوگیری از گرمازدگی، میوه‌ی مناسب فصل گرما است. برای بهره‌مند شدن از این میوه‌ی خواستنی در تمام فصول، می‌توانید پوست آن را کنده و کنسرو هلو درست کنید یا برش‌های آن را درون نایلون، داخل فریزر نگهداری کنید. اگر میخواهید سری به مطلب دیگر ما درباره محبوب‌ترین میوه‌ های دنیا بزنید کافی است روی این لینک کلیک کنید.

هلو، منبع وسیعی از مواد مغذی است که برای عملکرد مناسب بدن حیاتی است. هلو، سرشار از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است. همچنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا-توکوفرول)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 و فولات است. هلوها منبعی غنی از کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی (زینک) و مس هستند و درعین حال کالری کمی دارند و فاقد کلسترول اند.

 


۱۲. دکتر پوستِ میوه‌ های تابستانی: آلو (Plum)

آلو (Plum) در انواع  و رنگ‌های مختلف، از پر مصرف‌ترین میوه‌ های تابستانی است. آلوی رسیده، پوستی صاف، شفاف و گوشتی آبدار دارد. این میوه‌ی خوش رنگ و آبدار، از جمله خوردنی‌هایی است که در فصل گرما خیلی به دل می‌نشیند. آلو برای عملکرد بهتر دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن یک میوه‌ی پر کاربرد است. برای استفاده‌ی این میوه در تمام سال، آن را به ترفندهای مختلف، مثل درست کردن لواشک و فریز کردن نگهداری می‌کنند.

آلو سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیم، مس و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین دارای روی و آهن و مقدار کمی کلسیم است. آلوها سرشار از ویتامین A، K و ویتامین C هستند. این میوه دارای مقادیر فراوانی از نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین است. ملین خوبی است.


۱۳. آقای خاص میوه‌ های تابستانه: تمشک (Raspberries)

تمشک یا رزبری (Raspberries) یکی از همان میوه‌ های رؤیایی است که در فصل تابستان پیدایش می‌شود. این میوه‌ بسیار ظریف و حساس است و دوام چندانی ندارند. تمشک به دلیل طرفداران زیادی که دارد، برای ساخت شکلات و انواع دسرها استفاده می‌شود. بسته به محل زندگی‌تان، تمشک‌ها از اواسط تابستان تا اواخر تابستان یافت می‌شوند.

ویتامین ها در تمشک : ویتامین C ، ویتامین K، تمشک حاوی ویتامین E بوده که از غشای سلولی در برابر آسیب محافظت می کند. براساس انستیتوی فناوری ماساچوست، ویتامین E همچنین در کمک به جلوگیری از ابتلا به برخی از سرطان ها، بیماری قلبی، آلزایمر، دیابت، سکته و اختلالات ویروسی کمک می کند. تمشک حاوی ۱.۷ میلی گرم ویتامین E است. سایر ویتامین های موجود در تمشک شامل ویتامین A و ویتامین های گروه B به ویژه فولات است.

میوه های تابستانی و استوایی - شاه توت
میوه های تابستانی و استوایی – شاه توت

۱۴.لوکس‌ترین میوه‌ های تابستانی: توت فرنگی (Strawberry)

هیچ توتی هر چقدر هم که زیبا و خوشمزه باشد به پای توت فرنگی (Strawberry) نمی‌رسد. اگرچه در حال حاضر در تمامی فصول توت فرنگی را می‌توان در میوه‌فروشی‌ها پیدا کرد، اما آبدارترین و خوشمزه‌ترین نوع توت فرنگی‌ها را در فصل تابستان می‌توان پیدا کرد. توت فرنگی‌ جزو مواد اصلی، در ساخت انواع دسرها است.

وت فرنگی منبع عالی ویتامین C، منگنز، فولات (ویتامین B9) و پتاسیم است. همینطور، سرشار از آنتی‌اکسیدان و ترکیبات گیاهی است که برای سلامتی قلب و کنترل قند خون مفید هستند. در واقع، توت فرنگی یک گیاه آب رسان است چون شامل ۹۱ درصد آب و فقط ۷.۷ درصد کربوهیدرات است. آن‌ها فقط مقدار کمی چربی (حدود ۰.۳ درصد) و همینطور درصد پایینی پروتئین (حدود  ۰.۷) دارند. توت فرنگی‌ اکثرا بصورت خام و تازه مصرف می‌شود ، اما انواع مربا، ژله‌ها و دسرها آن نیز بسیار پرطرفدار است.


۱۵. بهترین میوه‌ های تابستانی برای جلوگیری از گرمازدگی: هندوانه (Watermelon)

هندوانه (Watermelon) با ۹۲ درصد آب، جزو محبوب‌ترین میوه‌ های تابستانی است. تردیدی وجود ندارد که هندوانه قهرمان لیست میوه‌ های تابستانی است. سلامت کلیه‌ها، بهبود گردش خون و جلوگیری از گرمازدگی از فواید شاخص هندوانه است. عطر و طعم هندوانه، گرمای تابستان را قابل تحمل می‌کند. آب هندوانه دلچسب‌ترین نوشیدنی فصل گرما است.

این میوه آبدار که ما تابستان‌ها با عشق آن را می‌خوریم سرشار از مواد مغذی است. سرشار از پتاسیم و ویتامین‌های A ، C و B است اما آنچه که میوه هندوانه را ضروری می‌کند لیکوپن (آنتی اکسیدانی که باعث می‌شود میوه به رنگ قرمز تیره در آید) است. مطالعات متعدد از تأثیرات مفید لیکوپن وجود دارد که موجب می‌شود تا آنتی اکسیدان موجود در آن، خطر سکته مغزی همچنین سطح فشار خون را کاهش دهد.


16 . آووکادو

آووکادو برای پوست، مو، معده و سیستم گوارشی منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین و چربی‌های مفید است.چربی‌های نهفته در آووکادو از نوع چربی‌های مفید بوده که در میوه‌های استوایی و گرمسیری یا هسته آن‌ها به وفور یافت می‌شود. 

میوه های تابستانی و استوایی - آووکادو
میوه های تابستانی و استوایی – آووکادو

مطالب مرتبط :

11 تا از بهترین برندهای قهوه جهان

مدل مانتوهای تابستانی جدید و شیک – در تابستان 1401 چه مدل مانتو هایی ترند شدند ؟

شنا؛ محبوبترین ورزش تابستانی

به اینیستاگرام یا تلگرام ما بپیوندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا